Vad ingår?

SKATTEN har två huvudsakliga beståndsdelar: ett baspaket och ett terminspaket. Det senare produceras helt nytt inför varje ny termin, i ett nära samarbete mellan SØNDAGSSKOLEN NORGE och Salt – barn och unga i EFS. Innehållet består av både tryckt material och material som finns att ladda ned från hemsidan.

För att använda dig av SKATTEN behöver du teckna ett abonnemang här på hemsidan. Det gör du här. Det första som du då får dig tillsänt är SKATTENS baspaket. Abonnemanget är löpande. Vill du säga upp det gör du det via skatten@efs.nu senast fyra månader innan nästa terminspaket skickas ut (terminspaketen skickas ut i januari respektive juni). Innehållet i detta kan komma att variera något från år till år, men följande hjälpmedel kommer under den närmaste tiden att vara centrala i paketet:

  • Dekorativ väggbonad (150×200 cm) med bild på Jesus och barnen. SKATTEN bygger på tanken om en totalförmedling, dvs. bibelberättelserna förmedlas genom allt som barnet ser och upplever. Med sitt fina motiv bidrar väggbonaden till att skapa en positiv atmosfär i söndagsskolerummet. Bonaden kan fungera som altarbild i rummet och innehåller mycket symbolik som passar bra att prata om med barnen.
  • Två handdockor med scen. Tidstypiska kläder till dockorna medföljer. I terminspaketet kommer det att finnas manus för dockteater.
  • Elva planscher med minnesverser (A2-format). Fina foton med centrala bibelverser (minnesverser) som barnen kan lära sig och bära med sig i livet.
  • Affisch med ljusböner
  • CD med sånger samt ett medföljande nothäfte med texter.
  • Ledarhandboken. I ledarhandboken hittar du mycket av det som du behöver veta som söndagsskolledare.
  • Det bästa du har – ett samtalsmaterial om att förmedla tron i hemmet.

Som abonnent mottar du inför varje ny termin ett särskilt terminspaket. Med utgångspunkt i åtta olika bibelberättelser får du här material till sexton söndagsskolesamlingar. Delar av vägledningarna kommer i tryckt form, medan annat kan laddas ned via abonnemangsinloggningen på hemsidan. Till detta kommer sedan CD/DVD-skivor och andra praktiska hjälpmedel.

Höstmaterial skickas ut under juni och blir tillgängligt i PV senast vid midsommar.
Vårmaterial skickas ut i december och blir tillgängligt i PV senast vid nyår.


Pris för baspaketet: 
2000 kr (plus frakt). Innehåll i baspaketet.

Pris för terminspaketet: 950 kr per termin (plus frakt). Innehåll i terminspaketet.

                                     Bli abonnent nu!                                     

 

 

SKATTEN ledarhandbok samt samtalsmaterialet Det bästa du har kan även köpas separat här. Du som redan är SKATTEN-abonnent kan köpa dem till rabatterat pris genom webbshopen för abonnenter som nås via Planeringsverktyget.

Även Martin Lönnebos Frälsarkrans, flanellograf, skattkista med mera kan med fördel köpas in till SKATTEN – samlingarna. Här hittar du tips på återförsäljare.