Vad ingår i

Skatten-paketen?

Skatten är ett bibelfokuserat material för samlingar med barn i åldern 3-10 år. Grundtanken är att barnets gudsrelation är lika viktig och verklig som en vuxens. Tillsammans får vi höra och upptäcka vad Gud vill berätta genom Bibeln och vad det kan betyda i våra liv.

Varje Skatten-paket innehåller 12 texter, några från Gamla testamentet och några från Nya testamentet. De ur Gamla testamentet är i princip sorterade kronologiskt, från skapelsen i det första paketet till profeterna i det femte. Ur Nya testamentet är det texter från ett evangelium i varje paket, och från Apostlagärningarna och breven i paket fem. Utöver dessa fem paket finns ett paket med de mest kända söndagsskoltexterna, samt paket för jul, påsk och gudstjänster. Till varje paket finns en översikt med exakt vilka texter som ingår.

Allt material till Skatten-paketen är digitalt och köps via webbutiken.

Samlingen har samma upplägg varje gång, men innehållet i huvudmomenten är unika, precis på samma sätt som många vuxengudstjänster har en återkommande grundagenda. I ledarhäftet kan du läsa mer om varje del av samlingen och om hur du kan variera olika moment.

Ett Skatten-paket består av:
– Ledarhäfte
– Agenda
– PDF med unika moment till de 12 bibeltexterna
– Mediafiler (Sånger, filmer, pyssel mm till samlingarna)

Behöver jag något mer?
När du vill nå, engagera och hålla barn fokuserade så underlättar det att använda många sinnen och mycket variation. I Skatten innebär det att vi använder många olika sätt att berätta berättelsen och att reflektera över den i Eftertanke och Uppdrag. I instruktionerna finns tydliga listor med vad du behöver till varje moment. Som berättarform förekommer både varianter som kräver andra inköp, till exempel handdockor eller flanellograf, men det finns också alltid alternativ som inte kräver den typen av rekvisita. I Skattens webbutik hittar du det mesta!

Hur köper jag Skatten?
Alla Skatten-paket hittar du, tillsammans med annat pedagogiskt material, i webbutiken.