Vad ingår i

Skatten-paketen?

Skatten är ett bibelfokuserat material för samlingar med barn i åldern 3-10 år. Grundtanken är att barnets gudsrelation är lika viktig och verklig som en vuxens. Tillsammans får vi höra och upptäcka vad Gud vill berätta genom Bibeln och vad det kan betyda i våra liv.

Ett grundpaket innehåller samlingar till 12 bibelberättelser, hämtade från både gamla och nya testamentet. Utöver sex grundpaket kommer det några specialpaket, bland annat ett för jul och ett för påsk. Allt material till Skatten-paketen är digitalt och köps via webbutiken.

Samlingen har samma upplägg varje gång, men innehållet i huvudmomenten är unika, precis på samma sätt som många vuxengudstjänster har en återkommande grundagenda. I ledarhäftet kan du läsa mer om varje del av samlingen och om hur du kan variera olika moment.

Ett Skatten-paket består av:
– Ledarhäfte
– Agenda
– PDF med unika moment till de 12 bibeltexterna
– Mediafiler (Sånger, filmer, pyssel mm till samlingarna)

Behöver jag något mer?
När du vill nå, engagera och hålla barn fokuserade så underlättar det att använda många sinnen och mycket variation. I Skatten innebär det att vi använder många olika sätt att berätta berättelsen och att reflektera över den i Eftertanke och Uppdrag. I instruktionerna finns tydliga listor med vad du behöver till varje moment. Som berättarform förekommer både varianter som kräver andra inköp, till exempel handdockor eller flanellograf, men det finns också alltid alternativ som inte kräver den typen av rekvisita. I Skattens webbutik hittar du det mesta!

Hur köper jag Skatten?
Från och med hösten 2020 kommer allt material till Skatten att köpas via webbutiken.